Elcykeln har vunnit över många genom åren men det finns fortfarande de som inte riktigt ser poängen med dem. Här kommer ett par anledningar till varför en elcykel kan vara ett smart köp.

För pendling

Det finns många som bor och jobbar i storstäderna som faktiskt har cykelavstånd till jobbet, men som också undviker att cykla för att inte komma till jobbet svettig. Med en elcykel behöver man aldrig jobba så mycket så man blir andfådd eller börjar svettas, inte ens i uppförsbackar. Och som ett substitut till bilen behöver man heller inte hålla på att leta parkeringsplats, fickparkera eller betala parkeringsavgifter. Och som bonus får man även lite frisk luft på vägen till jobbet och hinner på så sätt vakna till bättre.

Den ekonomiska aspekten

Det är sant att en vanlig cykel är billigare, men inte alla elcyklar kostar skjortan. Och ju mer man kan använda elcykeln istället för bilen sparar man in en hel del pengar. Man sparar naturligtvis in på bensinpengar, men det blir också mindre slitage vilket betyder längre serviceintervall. Man kommer visserligen behöva köpa nytt batteri efter ett par år, men det är en liten utgift i jämförelse.

Hälsofördelar

Elcykeln är inte en moped och gör inte allt jobb åt en. Och medan den gör så att man inte behöver arbeta lika hårt kommer man fortfarande få motion när man ger sig ut med den. Man kan trampa så länge man orkar utan behöva tänka på vägen tillbaka då elmotorn alltid finns där som hjälp. Många finner att det är faktiskt enklare att pusha sig själv när elmotorn kan komma till nöden när än helst man behöver. Det spelar ingen roll hur otränad man är heller då elcykeln låter var och en träna efter sina förutsättningar och hjälper till där det behövs.

admin