När man blir förälder börjar man se mycket med nya ögon och en av dessa är just internet. Man kommer finna sig söka till nya delar av nätet man aldrig varit i närheten av tidigare och för att underlätta denna process tänkte vi tipsa om sajter som av en anledning eller annan är bra resurser för föräldrar, nyblivna eller inte.

Familjeliv

Familjeliv är en av Sveriges största portaler och mötesplatser för föräldrar. Där kan man hitta mängder av artiklar som rör familjeliv i stort men även ett enormt forum där man kan snabbt och enkelt kan komma i kontakt med andra föräldrar och diskutera, ställa frågor och dela med sig tips.

Kalaskungen

När det kommer till barn och födelsedagar är det ju alltid roligt att göra en stor grej av det. En sajt som Kalaskungen är perfekt för detta syfte då den innehåller allt man skulle kunna behöva för att göra ett födelsedagskalas till en väldigt minnesvärd dag.

Vårdguiden 1177

Alla föräldrar, men nog speciellt nyblivna, kommer att finna sig söka rätt på en hel del information angående barn och sjukdomar och det är lätt hänt att man blir nojig så fort något litet tecken på sjukdom eller hälsorelaterat besvär dyker upp. Vårdguiden 1177 kan ge en gott om information vad gäller barns hälsa och ställa mycket till rätta innan man hinner överreagera.

Försäkringskassan

När det kommer till att bli och vara förälder finns det många skyddsnät man kan få hjälp av för att lösa en hel rad av problem. På Försäkringskassans webbplats kan man få svar på allt möjligt som rör bidrag, hur de fungerar, vad man måste göra för att få dessa och under vilka omständigheter man kvalificeras för ytterligare hjälp.

admin