Om det luktar instängt i din bostad kan det bero på mögel. Mögelangrepp är något som drabbar många bostäder i Sverige, det är också något du måste åtgärda. Om mögelangreppet är ytligt och du vet vad det beror på kan du åtgärda det själv. Kommer du till exempel hem efter en resa och upptäcker att det regnat in genom ett fönster som du glömt stänga behöver du inte få panik. Ytliga mögelangrepp är relativt enkla att åtgärda.

Om du däremot inte vet vad det är som orsakar mögellukten i din bostad bör du ta hjälp av en expert. Klicka dig vidare här för att få hjälp med att hitta och sanera möglet i din bostad.

Minska risken för mögel

Mögel uppstår i fuktiga miljöer och du kan minska risken för mögelangrepp genom att ventilera din bostad. Du bör med jämna mellanrum själv besikta din bostad för att se hur du kan förebygga mögel.

Vad du själv kan åtgärda

Har du hittat ett mögelangrepp och du vet att angreppet beror på att vatten trängt in genom ett otätt fönster kan du eventuellt åtgärda detta själv. Du måste först se till att ytterligare vatten inte kan tränga in. Ibland räcker det. Troligen måste du dock även bryta upp och byta delar av golv eller vägg.

admin