Eva var bara 23 år, när hon upptäckte att hon började tappa hår. Hennes vanligtvis så tjocka blonda hår började kännas mycket tunnare. Eftersom hon var så ung, så kändes detta helt förödande för henne. I takt med att hon tappade håret, sjönk också hennes självförtroende.

Nästan hälften av alla vuxna

Kvinnor i samma situation som Eva, känner sig ofta ensamma, men faktum är att de inte är det. Enligt American Academy of Dermatology kommer nästan hälften av alla vuxna i USA att uppleva tunnare hår, redan vid 40 års ålder. Annonser om produkter som ska hjälpa mot håravfall, riktar sig vanligtvis till män, men det finns också effektiva alternativ för kvinnor. För att få dem måste kvinnor ta reda på mer online, och söka hjälp.

Orsaken till problemet

Det första steget är att ta reda på orsaken till problemet. Kvinnor bör träffa en läkare eller hudläkare i primärvården, för en fullständig utredning där man utesluter underliggande orsaker, såsom undernäring, hormonella obalanser eller autoimmuna sjukdomar. Ibland kan en graviditet, reaktion på ett läkemedel eller stress få håret att falla av i stora tussar.

Vanligaste typen av håravfall

Konstigt nog är den vanligaste typen av håravfall hos kvinnor orsakad av testosteron, ett hormon som vi vanligtvis associerar med män. Men kvinnors kroppar producerar det också.

admin