Internet har på många sätt förändrad världen i grunden, något nog inte många trodde för sisådär 25 år sedan när webben fortfarande var i sin linda och det på sin höjd gick att skicka ett mail till en kompis eller kollega.

Idag däremot går det att göra det mesta på nätet som att till exempel läsa tidningar, titta på film, lyssna på musik, göra bankärenden, hitta kärleken och så givetvis shoppa. Sedan näthandeln började ta sin form i mitten av 1990-talet har den minst sagt vuxit explosionsartat. Under 2012 omsatte handeln på nätet över 31 miljarder kronor och det bara i Sverige. Nuförtiden går det att handla det mesta på nätet, alltifrån filmer och elektronikprylar till kläder och skor.

Sedan några år tillbaka går det till och med att handla mat direkt på webben och det i form av så kallade matkassar som sedan levereras direkt hem till dörren. Perfekt för den som kanske inte har tid att handla eller för den som bara vill vara lite bekväm.

Fördelarna med att handla på nätet jämfört med att handla i en vanlig butik är flera. En av de kanske bästa sakerna med att köpa saker på nätet är att utbudet ofta är betydligt större än vad det är i en vanlig butik, framför allt för den som bor i en liten stad. Dessutom kan man handla saker från världens alla hörn, det vill säga man är inte enbart begränsad till den svenska marknaden.

En annan fördel med att handla på nätet är att priset oftast är betydligt lägre än i butiker nere på stan. Dessutom kan det vara rätt skönt att sitta hemma i soffan och shoppa loss och slippa behöva flänga runt i affär efter affär.

admin