Stationära datorer blir allt mer ovanligt och köps nu huvudsakligen av dem som behöver riktigt mycket datorkraft. Laptops har blivit så vanliga och bra att det för en vanlig person inte längre är försvarbart att ha en stor klumpig låda på golvet. Det faktum att man ta med sig datorn var man vill, använda den i soffan eller på tåget gör inte heller saken bättre för den stationära datorn.

Trots alla dessa fördelar så finns det ett antal saker som man faktiskt behöver tänka på när man köper en laptop. För medan den stationära datorn konstant har strömkabeln kopplad till väggen så gör laptoppens mobilitet att man ofta behöver koppla in och ur den och ibland så använder man inte strömkabeln alls. Detta skapar två typer av problem.

Köp en extra kabel

Det första problemet uppstår av att när strömkabeln så ofta kopplas in och ur både datorn och vägguttaget så blir det väldigt lätt att den glöms någonstans. Många är det som har upplevt att ta hem datorn från jobbet för att upptäcka att strömkabeln inte följde med eller ännu värre, åka ut och resa och upptäcka att strömadaptern är hemma. Hur löser man då detta? Jo det finns två sätt där en av dom faktiskt är praktisk.

Den ena lösningen är att alltid minnas allt så att man inte glömmer den. För de flesta av oss som bara är människor blir detta väldigt, väldigt svårt. Den andra mer praktiska lösningen är att köpa en eller flera extra kablar. Detta gör att du kan ha en hemma, en på jobbet och en i datorväskan. På detta sättet finns det alltid en tillgänglig. Kablarna kan ibland vara riktigt dyra men tack vare olika webbutiker online så finns det billigare alternativ att köpa online.

Fördelen med ett extra batteri

Hur är det då de gånger när man inte har tillgång till ett eluttag? Man kanske befinner sig i en bil eller ensam mitt ute i skogen. Dessa gånger behöver man helt enkelt förlita sig på batteriet vilket oftast fungerar, ett tag. För att kunna vara säker på att datorn inte slutar fungera precis då den behövs som mest så kan det vara bra att köpa ett extra batteri. För vissa av dagens laptops så går inte batteriet enkelt att byta ut, då får man istället köpa ett externt batteri. Fördelen med dessa är att de oftast även går att använda för att ladda mobilen, surfplattan och alla andra elektroniska saker du skulle kunna ha med dig.

admin