Älskar du hockey och önskar att du kunde börja spela som vuxen? Det är tyvärr inte så lätt som man kanske tror. Idrottsrörelsen i Sverige är inte riktigt uppbyggd för dem som kommer på att de vill spela hockey när du är äldre. Det finns knappt några nybörjarlag i den åldersgruppen. Men varför låta det hindra dig? Starta ett eget lag!

Först behöver du vara säker på vilken riktning som du vill gå: ska ni träna för skojs skull, ska ni satsa på att möta andra lag eller är det bara en samling en gång i veckan för att spela en match internt mot varandra. Då kan du lägga upp en plan. Ska du kontakta en pensionerade tränare eller spelare som vill hjälpa dig och ditt nya lag. Ska du träna laget och behöver du lära eller studera litteratur innan du kan tackla den uppgiften?

Du kan ansöka om att få bilda en studiecirkel och därmed få hjälp att hitta andra som vill spela hockey. De kan också hjälpa dig med bidrag om du behöver köpa in material såsom skridskor och skyddsutrustning. Det är inte helt billigt att köpa in utrustning i stora mängder. Med en studiecirkel behöver du inte lägga ut pengar ur egen ficka. Det lockar också in fler som vill spela när de inte behöver först köpa in utrustningen själv. Då kan de låna av studiecirkeln tills de är säkra på om de vill fortsätta spela eller inte.

Annonsera i lokala tidningar och sätt upp lappar i skyltfönster för att sprida nyheterna om din studiecirkeln. Öppnar du den med hjälp av en vuxenskola eller högskola kan du även synas på deras webbsida.

 

admin